Zinzino voedingssupplementen

Zinzino 

Zinzino is een zweeds bedrijf, opgericht in 2005 en waarbij de focus ligt op gezondheid.
Zij bieden functionele voedingssupplementen van hoogwaardige kwaliteit, waarbij de aandacht gericht is op gezondheid, kwaliteit en milieu. Zinzino ontwikkelt al hun producten zelf en is gevestigd in het noorse Göteborg.

Gezonde trend

Tegenwoordig zijn we ons steeds meer bewust van onze gezondheid en doen we van alles om gezond te leven. Tegelijkertijd zien we steeds meer gezondheidsproblemen, bijv. een laag energieniveau, een toename van allergieën of de welvaartsziekten waar we dagelijks over lezen. Het wordt tijd om je af te vragen hoe dit komt. Veel specialisten zijn het erover eens dat een juiste balans in omega-vetzuren van essentieel belang is voor een goede gezondheid.

De World Health Organization (WHO) adviseert een balans tussen de omega 6 en omega 3 van 2-5:1. De Nordic Nutriction Recommendation 2004 (NNR-2004) adviseert een balans van 5:1 of beter. De Balance-producten van Zinzino zijn geen remedie voor ziektes, maar de speciale combinatie van hoogwaardige ingrediënten uit vis en olijfolie helpen ons lichaam wel de balans te bereiken van ongeveer 3:1 of beter. En dat al na 120 dagen! De bloedtest levert het bewijs.

Lezing: hoe gezond ben jij?

Neem jij genoegen met een waslijst aan klachten omdat we deze maar als “normaal” beschouwen?
Weet je niet hoe je het anders aan moet pakken?
Wil jij meer inzicht in gezondheid, hoe klachten kunnen ontstaan en je deze misschien kan voorkomen?
Klik hier voor de agenda met lezingen.

Waarom is omega 3 nou zo belangrijk voor onze gezondheid?

Klik hier voor meer informatie.

De wetenschap van 3:1 balans

Veroorzaakt het moderne voedingspatroon gezondheidsproblemen?
Er zijn 2 groepen van essentiële vetzuren: de omega 6 en omega 3 vetzuren. Deze zijn essentieel, dat het lichaam ze zelf niet kan aanmaken. We halen deze vetzuren uit onze voeding.

Volgens wetenschapper Artemis P. Simopoulos, hadden wij tot 1960 een omega-6 tot omega-3 verhouding van 4:1 of minder. Deze verhouding begon daarna te veranderen en tegen het jaar 2000 was dit gemiddelde in Europa opgelopen tot 15:1. Dit wordt veroorzaakt door de voedingsindustrie die zich meer richt op massaproductie en langere houdbaarheid van voedingsmiddelen.
Toenemend gebruik van plantaardige oliën die rijk zijn aan omega-6-vetzuren gecombineerd met een verminderde inname van omega-3-vetzuren door verminderde consumptie van vis, verergeren deze situatie. Hetzelfde geldt voor pluimvee, eieren en gekweekte vis. Zelfs gecultiveerde groenten bevatten minder omega-3-vetzuren dan wilde planten.

Samengevat, moderne landbouw verhoogt de omega-6-vetzuren in veel voedingsmiddelen: groene bladgroenten, vlees, eieren en zelfs vis. Voor het eerst in de menselijke geschiedenis leidt dit wereldwijd tot een hoge omega-6-inname.

Als de balans boven de 9:1 uitkomt, spreek je van een onbalans
Als de balans tussen de 3:1 en 9:1 uitkomt, spreek je van een semi-onbalans
Als de balans op de 3:1 of later uitkomt, spreek je van een balans

Een gezonde oplossing

Als we meer voedsel eten dat rijk is aan omega-3-vetzuren zoals vette vis en minder voedsel dat rijk is aan omega-6-vetzuren, krijgen we een betere balans. Het is echter moeilijk  om te weten hoeveel je precies nodig hebt. Over het algemeen zegt men dat er 2kg vette vis per week nodig is om ons voedingspatroon te balanceren.

Advies

In samenwerking met BioActive Foods ontwikkelde Zinzino de BalanceTest. Deze bloedtest geeft antwoord op de vraag hoe de balans is tussen omega 6 tot omega-3-vetzuren in je lichaam. Het is aan te raden deze test te doen.
Neem vervolgens de drie stappen voor een betere gezondheid die hieronder beschreven staat:

  1. Eet voedsel dat rijk is aan omega-3 en laag in koolhydraten. Dat betekent een gevarieerd voedingspatroon dat rijk is aan vette vis, fruit, salades, groenten, noten en in het algemeen biologische voeding. Probeer de consumptie van te veel plantaardige omega-6 te vermijden.
  2. Neem de Zinzino Balance producten die je lichaam in de juiste omega 6-3 balans brengen.
  3. Beweeg dagelijks. Beweging is een cruciale factor voor een goede gezondheid.

Producten

Het team van Zinzino heeft de nieuwste technologieën gebruikt om een bio-actief omega-product te ontwikkelen, dat het lichaam helpt een balans tussen omega-6 en omega-3 te bereiken van rond de 3:1.
Je kunt de juiste balans in 120 dagen krijgen door het gebruik van een van de Balanceoils.
Als je het product 120 dagen naar behoren hebt gebruikt, kun je met de BalanceTest controleren of jouw balans is verbeterd en of je de aanbevolen balans hebt bereikt. De producten smaken goed en zijn makkelijk te combineren met je andere maaltijden.

Aanbevelingen

De WHO, de Noorse Raad van ministers en de meeste Westerse landen adviseren een voedingspatroon aan te houden dat een balans bereikt van omega-6 tot omega-3-vetzuren van 5:1 of beter. De Japanse gezondheidsautoriteiten raden zelfs een balans van 2:1 aan. In Europa is verhouding gemiddeld 15:1. De nieuwste wetenschappelijke onderzoeken en gepubliceerde studies op het gebeid van omega-3-oliën, zijnde EPA en DHA, vertellen dat DHA helpt oog- en hersenfuncties gezond te houden. EPA en DHA dragen bij tot het behoud van een normale hartfunctie. Vitamine D3 staat erom bekend dat het onder andere bijdraagt aan een normaal en gezond immuunsysteem. De BalanceOil, BalanceShake en BalanceCapsules bevatten zowel EPA, DHA als vitamine D3.

Wil jij de test doen? Super! Als na de test blijkt dat je al in balans bent met een verhouding van 3:1 of lager, biedt Zinzino jou een geld terug garantie.*
*Geldt alleen voor abonnementen.

Klik op de producten voor de info

Zinzino BalanceOil 

Zinzino Balance Oil AquaX

Zinzino Balance Oil Vegan

Zinzino Essent 60 softgel capsules

Zinzino BalanceTest

Zinzino Xtend

Zinzino Viva

Zinzino ZinBiotic

Zinzino Protect 

Zinzino LeanShake aardbei & chocolade smaak 

Zinzino VEGAN LeanShake Vanille & Bessen smaken

Zinzino Vegan Energyreep 

Zinzino Proteïne reepjes citroen-cheescake & chocolade smaak 

Wil je graag Zinzino producten bestellen, klik hier om rechtstreeks via ZinZino te bestellen of
klik hier om producten in de webshop van Skin Enzo te bestellen.
Woon je in het buitenland en wil je graag de producten van ZinZino ontvangen?
Stuur gerust een mailtje, voor meer info over mogelijkheid van betaling en verzendkosten.

Bestel je rechtstreeks bij Zinzino:
Je kunt je producten in het winkelmandje plaatsen en aan het eind van het bestelproces vul je je gegevens in en reken je af. Je kan kiezen voor een abonnement, auto-order, losse producten of een combinatie van deze.
Om in aanmerking te komen voor de premier kortingsprijzen (inkoopprijs) dien je minimaal 1 abonnement af te sluiten, naast dit abonnement kan je alles toevoegen, als je losse producten in auto order zet, dan kan je deze auto-order (dit is geen abonnement) altijd aan en uit zetten naar wens.
Een abonnement duurt na de opstart order minimaal 6 maanden (7 betalingen in totaal) en deze kan je tussendoor 3 maanden op pauze zetten en na 6 maanden op ieder gewenst moment via de klantenservice stop laten zetten.