Zinzino Balance Test

Zinzino Balance Test

  • Droge bloedtest voor thuisgebruik.
  • Meet 11 vetzuren in jou bloed.
  • Informeert o.a. over je Omega-6 – omega 3 balans

In de moderne wereld van vandaag eten we anders dan een eeuw geleden, toen bijvoorbeeld fastfood nog niet op het menu stond. Maar zelfs als je je eigen eten kookt, zijn de ingrediënten helaas niet meer van dezelfde Zinzino BalanceTest
kwaliteit. Vlees is meestal afkomstig van dieren die in een schuur met voer gevoederd worden in plaats van gras te eten in de open velden en vissen zoals zalm worden gekweekt in gesloten bekkens en gevoed met vismeel in plaats van algen te eten in de diepe zeeën. Dit heeft een enorme impact op de voedingswaarden in het voedsel en dus ook de voedingswaarden in onze cellen, weefsels en ons lichaam.
De Zinzino’s BalanceTest is een eenvoudige vingerprik zelftest die de vetzuren in je bloed analyseert. Deze vetzuren zijn een weerspiegeling van het vet in je voedsel.
De BalanceTest is een droge bloedtest (dry blood spot test – DBS) waarvan wetenschappelijk bewezen is dat deze net zo nauwkeurig is als een veneus bloedmonster, wanneer vetzuren moeten worden geanalyseerd.
Alles wat nodig is, zijn enkele druppeltjes bloed uit de vingertop op een filterpapier en de test is binnen een minuut voltooid. Je stuurt het anoniem op naar VITAS Analytical Services* en daar wordt jouw test geanalyseert op het gehalte aan 11 vetzuren** in het bloed met een betrouwbaarheid van 98%. Het resultaat wordt vervolgens, na ongeveer 20 dagen, weergegeven op de website; www.zinzinotest.com waar informatie wordt gegeven over de Omega-6:3 balans, het Omega 3-gehalte, een vetzuurbeschermingsprofiel en meer.
Studies inzake het profiel van vetzuren van bloed hebben aangetoond dat dit profiel sterk gerelateerd is aan de gezondheidstoestand.
*Vitas is een door GMP gecertificeerd contractlaboratorium voor chemische analyse, met 20 jaar ervaring in het leveren van hoogwaardige chromatografische analyses op basis van geavanceerde kennis en technologie.
** De 11 vetzuren zijn: Palmitinezuur (PA), stearinezuur (SA), oliezuur (OA), linolzuur (LA), alfa-linoleenzuur (ALA), gamma-linoleenzuur (GLA), dihomoGamma-linoleenzuur (DHGLA), arachidonzuur ( AA), eicosapentaeenzuur (EPA), docosapentaeenzuur (DPA), docosahexaeenzuur (DHA).

Hoe werkt het?

In eerste instantie doe je de BalanceTest en daarna kan je gelijk beginnen met je dagelijkse dosis Zinzino Balance-product(en) in te nemen.
Ga minimaal gedurende 120 dagen door met het innemen van de Balance-producten zoals aanbevolen en doe daarna de tweede BalanceTest om erachter te komen hoe uw vetzuurprofiel is veranderd.

*Mocht je eerste resultaat een Omega-6:3 evenwicht van 3:1 of beter aantonen, dan kan je contact met de klantenservice van Zinzino opnemen omdat je het Balance-product (olie of capsules) niet perse nodig heeft.

UW BESCHERMING (WAARDE VETZUURPROFIEL)

Deze factor geeft het profiel van 11 vetzuren in jouw bloed weer. De schaal gaat van 0 -100 en het doel is om jouw als klant te helpen 100 te bereiken bij de tweede test na 120 dagen. Dit zegt niets over de gezondheidstoestand van jou als persoon, alleen het beschermingsniveau van vetzuren.

BALANS VAN OMEGA-6 (AA) TEN OPZICHTE VAN OMEGA-3 (EPA)

De Balans Omega-6 (AA) ten opzichte van Omega-3 (EPA) is een meting die de balans weergeeft van de Omega 6  en de Omega 3 vetzuren. De balans tussen beide maakt jouw profiel onevenwichtig (boven 9:1), semi-evenwichtig (tussen 9:1 tot 3:1) of evenwichtig (3:1 of lager). Als je 3:1 of hogere waarden hebt, is het doel om het dieet te veranderen om 3:1 of lager te bereiken.

OMEGA-3-NIVEAU (EPA+DHA)

Het percentage laat zien hoeveel van jouw EPA+DHA Omega-3 buiten jouw totale vetzuurprofiel valt. Omega-3’s hebben veel voordelen, omdat ze de primaire bouwstenen in jouw cellen zijn. EPA is dominant in bloed, spieren en weefsel, terwijl DHA dominant is in hersenen, sperma en ogen. In het testrapport is het ideale bereik 8% of meer. De Europese Autoriteit voor Voedselveiligheid (EFSA) beweert dat EPA en DHA bijdragen aan het behoud van een normale hartfunctie. DHA draagt ook bij aan het behoud van een normaal zicht en onderhoud van de normale hersenfunctie.

CELMEMBRAAN VLOEIBAARHEIDSINDEX

Dit is de balans tussen verzadigde vetten en Omega-3 (EPA+DHA). De vloeibaarheid van verzadigde vetten is minder dan de vloeibaarheid van Omega-3-vetten. Een betere balans 4:1 (verzadigde vetten ten opzichte van Omega-3 vetten) verhoogt de vloeibaarheid (doorlaatbaarheid) van het celmembraan.

MENTALE STERKTE – DIEETINDEX

Dit is de balans tussen Omega-6 (AA) en Omega-3 (EPA+DHA). Een voldoende voorraad aan Omega-3-vetzuren, DHA, in de voeding draagt bij aan het behoud van een normale hersenfunctie. De hersenen zijn het controlecentrum van het zenuwstelsel. Ze bewaken en controleren de reactie van het lichaam op informatie van zicht, gehoor, geur en smaak.

ARACHIDONZUUR (AA) VORMINGSEFFICIËNTIE

Dit is een weergave van de efficiëntie waarmee jouw lichaam vetzuren, Omega-6, omzet uit voedsel in jouw dieet naar essentiële vetzuren, Omega-6 (AA) in jouw lichaam. Als jouw efficiëntie minder dan 30% is, wordt je aangeraden om voedsel op te nemen dat rijk is aan AA, zoals kip, kalkoen en gekweekte zalm.

Ben jij benieuwd naar jouw vetzuurprofiel?
Koop hier 1 losse test in de webshop van Skin Enzo
Koop hier 2 testen + 4x 300ml balance oil

Zo ziet een (deel van de) balancetest eruit, 4 maanden tussen deze test uitslagen:

TIP: Zinzino zelf levert binnenkort over de hele wereld op 5 landen na, op dit moment kan je al in vele landen geleverd krijgen. Ben je woonachtig buiten NL en wil je graag starten met zinzino producten zonder abonnement? Wij kunnen ook verzenden buiten NL, neem gerust contact op voor de verzendkosten.
De betaling gaat dan vooraf via overschrijving.

Wil je serieus met de olie aan de slag voor een langere periode, kies dan voor de scherpste prijs door direct bij zinzino een abonnement af te sluiten van minimaal 1 opstartorder + 6 betalingen, hierna is je abonnement op te zeggen via de klantenservice op elk gewenst moment. Houd wel rekening met 1 maand opzegtermijn.
Of koop je ‘abonnement’ in 1x af middels een prepaid pakket.

Mogelijkheden maandelijkse order met 2 testen:

BalanceOil
Balance AquaX (speciale formule oplosbaar in water)
Balance VeganOil
Balance Essent (capsules)

Koop een prepaid pakket met 2 testen, mogelijkheden:

BalanceOil + 2 testen + 8x 300ml flesjes + 2x 100ml flesjes
BalanceOil AquaX+ 2 testen + 8x 300ml flesjes + 2x 100ml flesjes
BalanceOil Vegan + 2 testen + 8 flesjes
BalanceOil Essent + 2 testen + 8 doosjes