EQ Essential vitaminen & mineralen 

Eqology Essential is het gezondheid supplement dat de meest beschermende voedingstoffen combineert van s’werelds beste superfoods. Sommige mensen blijven gezonder, leven langer en verouderen langzamer als ze voedingstof tekorten voorkomen in hun voeding.  Een voedingsstof rijk dieet is de sleutel voor een langer leven en optimale gezondheid.
Zelfs iemand die heel bewust met voeding bezig is, zal het moeilijk vinden om genoeg voedingstoffen binnen te krijgen met krachtige ontstekingsremmende, antioxidanten en gezondheid-beschermende effecten.

Je lichamelijk welzijn is minstens zo afhankelijk van de mineralen die je neemt als bijna elke andere factor. Mineralen helpen de gezondheid te ondersteunen van organen, botten en het immuunsysteem.
EQ Essential heeft een unieke mix van mineralen die je algehele welzijn bevorderen. Het bevat 100% ionische, levensgevende mineralen. Colloïdale mineralen afkomstig uit humus schaliedeposito’s verkleind tot de kleinste, meest biologisch beschikbare vorm. Deze onbewerkte fytonutriënten omvatten meer dan 65 belangrijke sporenelementen en ultrasporenelementen uit plantaardige mineralen.

Het lichaam kan niet overleven zonder de fundamentele mineralen uit de natuur en het kan zelf geen mineralen aanmaken. Ze moeten worden verkregen uit voeding of via supplementen. In hedendaagse voeding ontbreekt vaak de juiste balans van mineralen doordat er niet meer voldoende mineralen in de grond zitten en door overbewerkte voedingsmiddelen.

Als je “maar” 2000 calorieën per dag eet is het erg moeilijk om zo alle voedingsstoffen binnen te krijgen die je nodig hebt. Slechte voedingkeuzes en lege calorieën maken de voeding nog slechter. Je loopt het risico dat je niet voldoende micro- en fytonutriënten binnenkrijgt.
Mineralen zijn nodig voor energieproductie, bescherming tegen schade door vrije radicalen en andere vitale functies. Mineralen vormen een basis voor je optimale welzijn.

Superfood

Wetenschappelijk voedingsonderzoek heeft onthuld dat sommige voedingsmiddelen significant gezonder zijn dan andere en zelfs het immuunsysteem kunnen verbeteren. We noemen deze voedingsmiddelen “superfoods”. Het eten van “superfoods” voorziet je van vitaminen, mineralen en zelfs antioxidanten. Fruit, bessen en groente zijn allemaal belangrijk en zeer gezond.

Eqology Essential is een complete, ultra-premium antioxidant supplement voor dagelijks gebruik. Het bevat het volle spectrum van vitamine en mineralen (optimaal, niet alleen de dagelijks aan te raden dosis), plus daarbij plantaardige voeding zoals Mangosteen extract, Acai, Aloe Vera, flavonoïden van bosbessen* en groene thee extract, wat ontstekingsremmende voedingstoffen zijn. Deze zijn allemaal gevonden, in belangrijke hoeveelheden, in voeding die gelinkt worden aan lange termijn gezondheid en een hogere levensverwachting.

  • Bosbessen en anthocyaninen zijn belangrijk voor de vasculaire gezondheid, ze versterken het immuunsysteem, verwijden en verzachten de aderen en verbeteren het cholesterol gehalte, zo houden ze je langer gezond.

Belangrijkste ingrediënten:

12 Essentiële vitamine (inclusief antioxidant vitamine A, C en E)
– essentieel voor je welzijn

Plantaardige minerale mix
Meer dan 65 belangrijke voedingstoffen

Phytonutrient ingrediënten
Een mix van krachtige planten en natuurlijke componenten zoals bosbessen en acaibessen. Zowel acai en bosbessen staan bekend om hun anti-aging en gewichtsverlies eigenschappen.

Whole-fruit Mangosteen
Een overvloedige levering van whole-fruit Mangosteen extract dat voorziet van de hoogste hoeveelheden of xanthone gevonden in de natuur.
Klik hier voor diverse wetenschappelijke onderzoeken over mangosteen
Klik hier voor meer informatie over mangosteen en antioxidanten

Klik hier voor de presentatie van Hogne Vik (wetenschapper achter EQ en Borre Gjersvik)

Klik hier om de brochure te bekijken

Colloïdale Mineralen

Colloïdale Mineralen zijn zeer klein, zelfs kleiner dan plantaardige mineralen en worden dus zeer goed opgenomen door het menselijk lichaam. Er is veel minder metaal nodig voor een krachtig effect! Uit onderzoek blijkt dat minstens 10 keer minder dan de gebruikelijke hoeveelheid kan worden ingenomen. De kleine deeltjes kunnen ook gemakkelijk de bloed-hersenbarrière passeren, waar de mineralen hun belangrijke functies voor de hersenen kunnen vervullen. Voor onze hersenen zijn mineralen en spoorelementen cruciaal – tekorten worden in verband gebracht met allerlei psychische klachten.

• Niet-toxisch. Door hun kleine formaat kunnen ze organen en weefsels passeren en kunnen ze niet opgeslagen of ingekapseld worden. Alles wat niet nodig is, wordt uitgescheiden.

• Ionisch. De negatieve elektrische lading zorgt voor een ultieme opname in de lichaamscellen.

Wat is colloïdaal?

Het woord “colloïdaal” verwijst naar iets dat een zeer kleine  deeltjesgrootte heeft en zich in een vloeibaar medium bevindt (zoals water), zonder dat de deeltjes zinken naar de bodem of aan de oppervlakte drijven. In het geval van colloïdale mineralen komt dit vanwege hun unieke elektromagnetische lading en de extreem kleine deeltjesgrootte.

Deeltjesgrootte is een belangrijke factor voor een goede mineralenopname, omdat een fundamentele natuurkundige wet bepaalt dat hoe kleiner een deeltje, hoe groter het relatieve deeltjesoppervlak. Het is dit oppervlak dat het lichaam gebruikt om voedingsstoffen af te breken en te absorberen. Hoe groter dit oppervlakte is, hoe beter voedingsstoffen benut kunnen worden.

Colloïdale mineralen worden door hun extreem kleine deeltjesgrootte veel beter opgenomen dan pillen of poeders.

Colloïdale mineralen zijn dan ook hét antwoord voor mensen met spijsverteringsproblemen, waarbij de absorptie van vitaminen en mineralen sterk verstoord is.

Het is aangetoond dat mineralen afkomstig van stenen en kleisoorten slechts voor 20 tot 40% opgenomen worden. Mineralen worden dikwijls aan (amino) zuren gebonden, om de opname te verbeteren. Gecheleerde mineralen worden voor 50 tot 60% opgenomen. Colloïdale mineralen worden volledig opgenomen. Als de vloeistof enige tijd in de mond gehouden wordt, alvorens door te slikken, dan komt het mineraal direct in het lichaam en wordt gelijk benut.

Colloidale oermineralen – wat maakt hen zo bijzonder?

Niet alle mineralen zijn hetzelfde. Menselijke en dierlijke organismen kunnen slechts tussen 3 en 20 procent mineralen uit anorganische bronnen absorberen. Mineraalstoffen van plantaardige oorsprong worden tot 90 procent door het lichaam opgenomen. Plantaardige mineralen uit de oertijd hebben bovendien eigenschappen, die hen in staat stellen direct in de cellen te komen. Ze lossen een film op, die de rode bloedcellen aan elkaar doet kleven. Ze lossen de afzettingen in de celtussenruimten op, die de toegang tot de cellen kunnen verhinderen. Colloide oermineralen ontgiften het lichaam. Hun werking is daarbij gedeeltelijk te verklaren door elektrische impulsen. Zieke en afgestorven cellen worden door de colloiden door electromagnetische krachten aangetrokken als ijzervijlsel door een magneet. Vervolgens worden deze vervallen of giftige substanties via de bloedstroom uitgescheiden.
Toxicologen beschouwen de ontgiftende geneeskunde als de geneeskunde van de toekomst en zien in deze colloidale mineralen een onbegrensd ontgiftingspotentieel.

Wie colloidale oermineralen inneemt, kan vaak een toename aan energie merken, het gevoel wakker en fit te zijn. Het weefsel wordt steviger. Chronische hoofdpijnen kunnen verdwijnen, evenals slaapstoornissen, rugklachten, te hoge bloeddruk, zenuwpijnen of maagzweren. Vaak wordt ook een positieve werking op de psyche waargenomen, de mensen worden evenwichtiger en kunnen beter omgaan met stress.

Vegetariërs lijden steeds vaker aan gebrek aan mineraalstoffen

Ook wie vandaag gezond tracht te eten, moet vaak een verlies aan belangrijke mineralen en spoorelementen op de koop toe nemen. Zelfs biologisch verbouwde voedingsmiddelen nemen door de voortschrijdende demineralisering van de bodem steeds minder mineralen op. Het algemene mineralenverlies heeft interessant genoeg nog meer betrekking op vegetariërs dan vleeseters. Aan het veevoeder wordt tegenwoordig een grote hoeveelheid mineralen toegevoegd, opdat de dieren gezond zouden blijven. Deze mineralen vinden dan ook hun weg tot de mens via het vlees.

De auteurs constateerden dat met de inname van de oermineralen een toename van energie optreedt, slaap dieper, ontspannender en korter wordt. De geest wordt helderder en de concentratie neemt toe evenals lichamelijke en psychische draagkracht. Ook huid en haar profiteren zichtbaar. Kleine kwaaltjes, die ook bij gezond levende mensen met toenemende leeftijd optreden, verdwijnen.

Aangeraden dosis

Dagelijks dosis 59g/55ml. Goed schudden voor gebruik.
Aangeraden dosis niet overschrijden.
Voedingssupplementen mogen niet worden gebruikt ter vervanging van een gevarieerde voeding

Waarschuwing

Drink niet direct vanuit de fles, schenk het in bijv. een glas, om bacteriële besmetting te voorkomen!
Niet aan te raden voor mensen met een allergie of overgevoeligheid voor product bestanddelen die in dit product gebruikt zijn. Dit product is niet geschikt voor kinderen onder de 1 jaar, zwangere vrouwen of vrouwen die borstvoeding geven.

Hoe te bewaren

Ongeopende flessen moeten worden bewaard op een donkere, droge en koele plaats of in de koelkast.
Geopende flessen moeten in de koelkast bewaard worden en zijn 30 dagen houdbaar.
Drink NIET rechtstreeks uit de fles, bacteriën kunnen de product kwaliteit negatief beïnvloeden. Dit product bevat natuurlijke extracten. Sedimentatie kan voorkomen. Buiten het bereik van kinderen bewaren.

Ingrediënten

Mineral Water (Trace and Ultra trace Minerals), Natural Apple Concentrate, Fruit Extracts Blend (Mangosteen Extract, Mangosteen Fruit Juice Powder (Garcinia Mangostana), Aloe Vera Extract, Green Tea Extract Decaffeinated (Camellia Sinensis), Vitamin and Mineral Blend, Citric Acid (Acidity Regulator), Glycerine Sodium Citrate (Acidity Regulator), Xanthan Gum (Stabiliser), Natural Kiwi Flavour, Natural Pineapple Flavour, Potassium Sorbate (Preservative), Acai Berry Extract (Euterpe Oleracea), Beta-Carotene (Colour), Bilberry Fruit Extract (Vaccinium Myrtillus).

NUTRITIONAL VALUE PER RECOMMENDED DAILY DOSE

Vitaminer & mineraler 55 ml RDI*
Magnesium 150.00 mg 40 %
Vitamin C 80.00 mg 100 %
Vitamin B3 16.00 mg 100 %
Iron 14.00 mg 100 %
Vitamin E 12.00 mg 100 %
Zinc 10.00 mg 100 %
Vitamin B5 6.00 mg 100 %
Vitamin B6 2.10 mg 150 %
Vitamin B1 1.65 mg 150 %
Vitamin B2 1.40 mg 100 %
Copper 1.00 mg 100 %
Vitamin A 2400.00 µg 300 %
Vitamin B9 400.00 µg 200 %
Vitamin B7 150.00 µg 300 %
Iodine 75.00 µg 50 %
Selenium 55.00 µg 100 %
Molybdenium 50.00 µg 100 %
Vitamin D3 5.00 µg 100 %
Vitamin B12 3.75 µg 150 %

*Av referanseverdi RDI

Phytonutrients 55 ml
Mangosteen Extract 581.00 mg
Mangosteen Juice Powder 261.00 mg
Aloe Vera Extract 37.00 mg
Green Tea Extract 27.00 mg
Acai berry Extract 20.00 mg
Bilberry Extract 10.00 mg

Wil je graag meer informatie? Maak gerust een afspraak voor een gesprek.
Klik hier
 
om de Essential te bestellen op www.eqology.com of bestel in de webshop van Skin Enzo.

Wil je 25% korting ontvangen op de EQ Essential of andere EQ producten?

Als je je via de webshop van www.eqology.com aanmeld en een premium pure arctic oil abonnement afsluit, ontvang je op alle overige producten die je in de toekomst besteld 25% korting*.
* Deze korting is alleen te ontvangen als je rechtstreeks via Eqology bestelt.
* Uitgezonderd prepaid pakketten.

Bestel je voor de 1e keer bij Eqology?
Ga naar www.eqology.com en type het nr 8212573 in en maak je account aan, je kan hierna direct een bestelling plaatsen.
Je kan de Essential los bestellen met 25% korting of in maandelijkse auto order.
Bij vragen of hulp, neem gerust contact.