Dermalogica ProPower Peel behandeling 

Dermalogica ProPower Peel behandeling 

De celvernieuwing vertraagt drastisch bij het ouder worden, oplopend van 20 dagen bij jongvolwassenen tot meer dan 30 dagen bij oudere personen. Wanneer dit gebeurt wordt de huidskleur en textuur op verschillende manieren beïnvloed. Er ontstaan fijne lijntjes en rimpels, acne problemen kunnen ontstaan en pigmentschade ontstaat of neemt toe. Het inzetten van een chemische peeling is dan een van de meest effectieve manieren om deze huidveranderingen aan te pakken.

Omdat elke huid anders is, kan een peeling het best volledig gepersonaliseerd worden en dit gegeven hebben ze bij Dermalogica als inspiratie gebruikt voor de ontwikkeling van de nieuwe ProPower Peel collectie. Deze meest krachtige en snelle peeling tot nu toe geeft de mogelijkheid om iedere klant een unieke professionele peeling aan te bieden en daarmee de gezondheid van de huid te ondersteunen.
Dermalogica heeft een peeling gericht op huidveroudering (AdvancedRenewal Peel), onzuivere huid (PowerClear Peel) en hyperpigmentatie (UltraBright Peel).

Chemische peeling

Een chemische peeling is een uitstekende behandeloptie voor veel verschillende huiddoelen variërend van
het verminderen van tekenen van huidveroudering en hyperpigmentatie, het verbeteren van de huidtextuur en hydrateren van de huid. Hoewel de manier van toepassen kan verschillen, werken de meeste peelings op dezelfde manier: ze verwijderen de bovenste lagen van de huid om zo de celdeling en vernieuwing te stimuleren en verbeteren de textuur en uitstraling van de huid.

Huidgezondheid

Een gezonde huid zal minder snel last krijgen van vervelende bijwerkingen van een peeling. Een huid die schraal en/of vochtarm is zal meer prikkelingen en irritatie op de huid ervaren, omdat de peeling ingrediënten dieper in de huid zullen zakken. Het is daarom belangrijk om je huid voorafgaand aan een peeling voor te bereiden.
Voorafgaande behandelingen en/of producten voor thuis die de huid op voorhand gaan voorbereiden zullen helpen bij het sneller bereiken van de gewenste huiddoelen. Belangrijke producten naast de reiniging en dag en nachtverzorging, zijn vitamine B en Liquid Gold, deze zorgen voor een gezonde barrière en gehydrateerde huid. Liquid Gold bevat 5% glycolzuur om de huid alvast te laten wennen aan de (hogere) concentraties (glycol)zuren.

ProPower peel voorzorgrichtlijnen

• Geen exfoliatie of gebruik van vitamine A (Retinol) bevattende producten gedurende 72 uur voorafgaand aan de peeling tot en met drie dagen of langer mits geadviseerd erna.
• De huid extra hydrateren 72 uur voorafgaand aan de Pro Power Peel behandeling.
• Geen directe blootstelling aan zonlicht 72 uur voorafgaand aan de peeling tot 2-3 weken erna.
• De gezichtshuid niet (nat) scheren minimaal 24 uur voorafgaand aan de peeling.
• Niet harsen 72 uur voorafgaand aan de peeling tot het moment dat de tekenen van gevoeligheid van de huid door de Pro Power Peel zijn verdwenen.
• Geen botox of injectables gedurende 7 dagen voorafgaand aan de peeling.
• Geen cosmetische of huidverdunnende behandelingen zoals Laser, IPL, microdermabrasie gedurende twee
weken voorafgaand aan de peeling.
• Geen gebruik van Roaccutane gedurende zes maanden voorafgaand aan de peeling.

Contra-indicaties

  • Een cosmetische/medische procedure heeft ondergaan zoals laser, IPL, microdermabrasie of chemische peeling in de afgelopen twee weken
  • Botox of andere injecties heeft ontvangen in de afgelopen week
  • Retin-A heeft gebruikt in de afgelopen 48 uur
  • RoAccutane (isotretinoïne) heeft gebruikt in de afgelopen 6 maanden
  • Is gewaxt in de afgelopen 72 uur
  • Een besmettelijke huidziekte of infectie heeft zoals een koortsblaas
  • Zwanger of borstvoeding geeft

Wat te verwachten na een pro power peel behandeling?

De huid kan er na de behandeling wat rood en geflusht uitzien en wat gevoeliger aanvoelen. Mogelijke bijwerkingen kunnen zijn: droogte, prikkelingen, jeuk, irritatie, trekkerig en strakgespannen gevoel, peelen en schilfervorming. De tweede dag na de peeling kan pigment wat donkerder gekleurd zijn.
De derde dag kan het peelen van de huid voorkomen rond de neus en mond, gevolgd door de wangen, voorhoofd, kaaklijn en hals.

1.Gebruik dagelijks een SPF (minimaal SPF30) bij voorkeur van Dermalogica Super Sensitive Shield spf30 of Skin Perfect Primer spf30 of Alpha-H Daily Essential Moisturiser SPf50. Vermijd langdurige blootstelling aan de zon gedurende 2-3 weken, of draag een hoed met brede rand indien blootstelling niet kan worden vermeden.

2.Vermijd high impact sport of langdurige blootstelling aan warmtebronnen zoals sauna of
een stoomcabine op de dag van de behandeling. Deze activiteiten verhogen de doorbloeding waardoor
het herstelproces tegengewerkt wordt.

3.Reinig de huid met Dermalogica UltraCalming Cleanser of Alpha-H Balancing Cleanser en verzorg en hydrateer de huid met Dermalogica Barrier Repair en Calm Water Gel of Alpha-H vitamine B en eventueel E serum en Essential Hydration.

4.Verhoog de waterinname gedurende de eerste 2-3 dagen.

5.Trek niet aan de velletjes! Wanneer er aan loszittende huid wordt getrokken kan blijvende pigmentschade worden veroorzaakt.

6.Vermijd exfoliërende producten voor tenminste 72 uur of langer indien de huid nog tekenen van gevoeligheid vertoont.

7.Hydrateer de huid gedurende de dag met vitamine B serum om het vochtgehalte van de huid op peil te houden en de huid te ondersteunen.

Zodra alle gevoeligheid weg is, kan je weer doorgaan met je normale huidverzorging regime.