Eqology Vitamine K2 Plus

Een anti-age vitamine die gezonde botten en bloedvaten bevordert.
Klinische studies tonen aan dat ons lichaam een dagelijkse inname van tenminste 180 microgram nodig
heeft om de maximale voordelen te bereiken.
Er is daarom voor gekozen om de vorige versie van de K2 Plus zodanig te upgraden dat je nu het dubbele van de hoeveelheid vitamine K2, 200 mcg, en het dubbele van de hoeveelheid vitamine D3, 10 mcg in elke capsule ontvangt. De grootte van de capsules is niet verandert.

Vitamin K2

Vitamine K’s effecten manifesteren zich door middel van de actie van de vitamine als een ondersteunende factor van enzymatische activering van verschillende gespecialiseerde eiwitten die essentieel zijn voor de optimale fysiologische en biochemische processen. Het meest opvallend is de activering van een aantal stollingsfactoren – die nodig zijn om bloed te stollen en het stoppen bloedingen.
Dit is de reden waarom iedereen een minimale hoeveelheid Vitamine K nodig heeft om te overleven.
Doormiddel van gezonde voeding – inclusief groene groenten – krijgen we vitamine K1.
Vitamine K2 anderzijds, is moeilijk te vinden in het Westerse dieet, omdat de vitamine gemaakt word door de ‘goede’ bacteriën gebruikt in de fermentatie van bepaalde voedingsmiddelen.
Dergelijke voeding is helaas schaars in het Westerse voeding, in tegenstelling tot sommige Aziatische landen, waar je vaker het gerecht natto vind.
Dit gerecht bevat een hoge hoeveelheid Vitamine K2 en is geclassificeerd als gezonde voeding in Japan.
Tot dusver is Vitamine K het best gedocumenteerd in relatie tot gezonde botten.
Verminderde botmassa en botsterkte kan leiden tot botbreuken. Daarom is het belangrijk om aandacht te wijden aan vitaminen en mineralen die gunstig zijn voor het behoud van een gezonde botstructuur.

EQ Vitamine K2 Testkit

Als allereerste bedrijf ter wereld hebben wij een vereenvoudigde ontwikkeld Eqology een droge bloedtest (DSBT), waarmee we het gehalte Vitamine K2 (MK7) kunnen vaststellen in je bloed.

Door middel van een eenvoudig systeem, net zoals bij de Omega-3 Test Kit, plaats je twee bloeddruppels op een speciaal kaartje wat in de Kit zit, laat je het 10 minuten drogen en stuurt het middels de bijgesloten envelop naar het laboratorium. Daar wordt het bloedsample geanalyseerd volgens internationale vitamine K2 test standaarden door het Vitas AS Laboratory in Oslo, Noorwegen.

Het laboratorium stelt daarbij de Vitamine K2 concentratie vast in je bloed waarna je de resultaten na 15-20 werkdagen kunt opvragen via omegaratiotest.com. De concentratie Vitamine K2 in het bloed geeft je een indicatie of je een relatief risico loopt op het ontwikkelen van cardiovasculaire aandoeningen en/of zwakke botten.

De aanbevolen bloedconcentratie Vitamine K2 (MK7) is minimaal 5nmol/ml. Een waarde onder de 1 nmol/ml duidt op een verhoogd risico voor het ontwikkelen van osteoporose en cardiovasculaire aandoeningen. Een waarde boven de 5 nmol/ml – bijvoorbeeld 10-15 – geeft aan dat je in goede conditie bent met voldoende Vitamine K2 in de bloedcirculatie om zeker te stellen dat de juiste proteïnen worden geactiveerd in het lichaam om sterke botten te bouwen (osteocalcine) en schade in de aderen te herstellen (matrix GLA proteine MGP) om aderverkalking te voorkomen en een soepele aderwand te behouden.

Met een regelmatige inname van EQ K2+ – een capsule met 200 microgram Vitamine K2 – garandeert Eqology een stabiele concentratie aan Vitamine K2 (MK7) in het bloed van minimaal 5,0 nmol/ml.

De EQ Vitamine K2 Test Kit komt ergens in 2018 beschikbaar.

Vitamine D3

Hoewel vitamine D vaak een vitamine wordt genoemd, is het niet echt een essentiële vitamine omdat het kan worden geproduceerd in de huid door blootstelling aan zon. In veel landen kunnen de hoge en langdurige blootstelling aan de zon en de voedingstoffen in de voeding voldoende zijn. Echter, er is geen internationale aanbevelingen voor de hoeveelheid zon die men nodig heeft om voldoende vitamine D-niveaus in het lichaam te bereiken. Het nadeel van intensieve blootstelling aan de zon, is dat het een verhoogd risico op huidkanker met zich mee brengt, vandaar de discussie tussen wetenschappers over zon gebruik en zonnefilters. Dit maakt de aanvulling met supplementen een goede mogelijkheid voor het handhaven van de niveaus van vitamine D3.

Vitamine D3 (cholecalciferol) is de vorm van vitamine D gevormd door blootstelling aan zonlicht. Deze vorm wordt omgezet in de lever tot de biologisch actieve 1,25 dihydroxy vitamine D.

Waarschuwing

Raadpleeg uw arts indien u anti-stollingsmedicijnen (bloedverdunners) gebruikt, zwanger bent of het product wilt gebruiken voor een kind jonger dan 1 jaar.

Ingrediënten

Vitamine K2 – (menaquinon), lijnzaadolie (Linum usitatissimum), vitamine D3 (cholecalciferol), gelatine (capsule), stabilisator (glycerol), kleurstoffen (ijzeroxiden en -hydroxiden).

Aangeraden dosis

Voeding feiten per aanbevolen dagelijkse dosering 1 capsule
Vitamin K2 200 μg
Vitamin D3 10 μg 67%*

 *Of reference value RDI

Let op

  • Voedingssupplementen mogen niet gebruikt worden als een vervanging voor een gevarieerde voeding.
  • Droog bewaren bij 15-25 ° C en vermijd direct zonlicht
  • Bewaar buiten het bereik van kinderen.
  • Geproduceerd door GMP-standaard.

Bestellen

Bestel je voor de eerste keer bij Eqology?
Ga naar www.eqology.com, klik rechtsboven op login, vul bij EQ ID nummer dit nr in: 8212573 en maak je account aan. Wil je liever geen abonnement afsluiten, dan kan je in de webshop van Skin Enzo ook de EQ vitamine K2 bestellen.

Wil je 25% korting ontvangen op de EQ K2 of andere EQ producten?

Als je je via de webshop van eqology aanmeld en een premium pure arctic oil abonnement afsluit, ontvang je op alle overige producten die je in de toekomst besteld 25% korting*.
Deze korting is alleen te ontvangen als je rechtstreeks via Eqology bestelt
* niet geldig op prepaid pakketten.

Ben je al klant bij Eqology, klik dan hier om rechtstreeks naar de Vitamine K2 te gaan.