EQ Pure Arctic Algae oil, Eqology gaat vegan!

Eqology algen olie
– Pure Omega-3 Vegan (EPA + DHA) olie van 100% verse, traceerbare en duurzame Arctische Algen

Veganisten kunnen nu ook profiteren van omega-3 supplementen om de balans te herstellen met de hedendaagse hoge omega-6 inname waarop de omega-3 inname aanbeveling is gebaseerd.

In veel studies is aangetoond dat veganisten en vegetariërs lagere hoeveelheden van
de gezonde lange keten omega-3 vetzuren (EPA en DHA) hebben in vergelijking met vlees- en viseters. Het belang van omega-3 kan niet sterk genoeg worden onderstreept, deze vetzuren zijn een cruciaal onderdeel van een vegan dieet waarbij is aangetoond dat ze zorg dragen voor een lager cholesterol en triglyceride gehalte, beschermen tegen laaggradige ontstekingen en het risico op hart- en vaatziekten en zelfs kanker verlagen.

VOOR JE GEZONDHEID

Er zijn inderdaad vele wetenschappelijk bewezen voordelen aan veganistisch leven. Hoewel zorgvuldigsamengestelde plantaardige voeding rijk is aan proteïnen, ijzer, kalk en andere essentiële vitaminen en mineralen, ontbreken echter de EPA en DHA omega-3 vetzuren. De plantaardige bronnen van deze voedingsstoffen bevatten doorgaans amper verzadigde vetten, bevatten veel vezels, zijn rijk aan anti-oxidanten en helpen de kans te verlagen op tal van de grootste hedendaagse gezondheidsproblemen zoals obesitas, hartziekten, diabetes en kanker.

VOOR DE DIEREN

Voor velen is het voorkomen van slachten van dieren voor voeding een van de belang- rijkste redenen om veganis- tisch te leven. Het vermijden van gebruik van dierlijke voeding is een van de meest voor de hand liggende methoden om duidelijk te maken dat je er tegen bent.

VOOR DE OMGEVING

Een van de meest effectieve maatregelen die je als individu kunt nemen om CO2 uitstoot te helpen verminderenis door dierlijke producten te vermijden. De productie van vlees en andere dierlijke producten hebben een hoge belasting op het milieu. De grote hoeveelheden graan die nodig zijn voor de productie van vlees en daarmee gepaard gaande oppervlakten die vrij moet worden gemaakt voor bebouwing dragen in grote mate bij aan ontbossing, verlies van leefomgeving en uitroeiing van diersoorten.

VOOR MENSEN

Net zoals een veganistische levensstijl een goede duurzame optie is voor onze planeet, is een plantaardig dieet een meer duurzame optie om de mensheid te voeden. Voor een plantaardig dieet is slechts een derde van het land benodigd als wat nodig is voor een dierlijk dieet. Hoe meer mensen veganistisch gaan leven, hoe beter wein staat zijn om iedereen te voeden.

COMING SOON EQ Pure Arctic Algae Oil!