Dermalogica Biosurface Peel Nazorg instructies

Dermalogica BioSurface Peel Nazorg instructies

Volg de onderstaande richtlijnen gedurende 7 tot 10 dagen, totdat uw huid hersteld is van de peeling. Bij een meer gevoelige huid of een meer intensieve behandeling, volg deze richtlijnen minimaal 10 dagen.

  1. Om hyperpigmentatie na de behandeling te voorkomen moet directe blootstelling aan de zon worden vermeden 2 tot 3 weken na de behandeling. Smeer gelijk na de behandeling een fysisch breedspectrum zonbeschermingsproduct (minimaal spf30), zoals Super Sensitive Shield spf30 of Ultra Sensitive Tint spf30. Draag een hoed met brede rand als je toch wordt blootgesteld aan de zon.
  2. Vermijd op de dag van de behandeling intensieve beweging (sporten) of blootstelling aan warmte zoals een sauna of stoombad. Een verhoogde bloedcirculatie in het gezicht kan namelijk zorgen voor een verhoogd warmte-effect wat discomfort (jeuk, zwellingen, roodheid et cetera) kan veroorzaken.
  3. Was het gezicht ’s avonds na de behandeling met koud water en gebruik een zachte cleanser zoals UltraCalming Cleanser. Vervolg met een hydraterende, barrièreversterkende crème zoals Barrier Repair. Dit zal een trekkerig gevoel verminderen.
  4. Zorg voor voldoende vochtinname in de 2 tot 3 dagen na de BioSurface Peel behandeling.
  5. Mogelijk begint de huid lichtjes te schilferen binnen 2 tot 3 dagen na de behandeling.Dit is normaal. TREK NIET AAN DE VELLETJES! Dit kan verkleuring veroorzaken.
  6. Vermijd iedere vorm van exfoliatie op het behandelde gebied binnen 72 uur na de behandeling en in ieder geval totdat de huid geen tekenen van gevoeligheid meer vertoont. Als de huid niet meer gevoelig is, mag MultiVitamin Thermafoliant worden gebruikt om de huid te helpen de eventuele schilfertjes te verwijderen.
  7. Blijf de huid goed hydrateren in de dagen na de peeling. Gebruik gedurende de dag Multi-Active Toner, Skin Hydrating Booster en/of een vollere moisturizer zoals Intensive Moisture Balance.
    Dit helpt de huid te hydrateren en kan de zichtbaarheid van schilfertjes verminderen.

Wanneer gevoeligheid en (eventuele) schilfers verdwijnen:

Hervat de dagelijkse verzorgingsroutine die geadviseerd is door jouw Dermalogica huidexpert.