Dermalogica Biosurface Peel

Wat houdt de BioSurface peeling in?

BioSurface peeling is een krachtig systeem ter bevordering van huidvernieuwing. De peeling helpt bij het verminderen en voorkomen van pigmentproblemen en onzuiverheden, en draagt bij aan het verminderen van tekenen van (voortijdige) huidveroudering. Bovendien werkt deze peeling verzachtend en verhelderend op de huid.

Wat is het resultaat?

De meeste mensen zullen binnen 3 behandelingen zichtbare resultaten ervaren, zoals minder rimpels en fijne lijntjes, minder onzuiverheden en een gladdere huidstructuur. De resultaten zijn mede afhankelijk van de huidconditie, met welke regelmaat je de BioSurface peeling behandeling ondergaat en hoe je je huid thuis verzorgd.

De belangrijkste factor is een gezonde huid barrière. Een gezonde barrière is exact wat het woord zegt, een barrière. Het zorgt ervoor dat er geen ongewenste penetratie in de levende dermis kan plaatsvinden.
Is een barrière verstoord, zal deze eerst hersteld moeten worden.

Hoe werkt het?

Biosurface peeling is ontworpen om samen te werken met de huid in plaats van deze tegen te werken. De BioSurface peeling zal de doffe, bovenste huidlagen op een veilige manier verwijderen waardoor de huid zich vernieuwd. Dit resulteert in een gezonde, stralende huid.

Stap 1: Salicylzuur, een krachtig betahydroxyzuur, help bij het oplossen van overtollig talg en dode huidcellen.

Stap 2: Krachtige, plantaardige enzymen lossen de huidcellen op waardoor actieve ingrediënten beter in de huid kunnen doordringen.

Stap 3: Extreem actieve, gladmakende zuren dringen diep door in de huid, waardoor exfoliatie op het hoogste niveau haalbaar is.

stap 4: Kalmerende plantenextracten verminderen roodheid en helpen irritatie te verminderen en voorkomen, waarna het herstelproces kan starten.

groen

De buitenste lagen van de huid zijn verwijderd.
De huid voelt:- gevoelig voor aanraking- warm en wat roodheid- droog en strak
groen-1
Re-epithelialisatie begint en veranderingen worden zichtbaar. Het peelproces van de huid is begonnen. De huid is mogelijk:- Donkerder rond pigmentgebieden- Droog- Schilferig of aan het pelen
groen-2
Het pelen kan 1 – 5 dagen op zich laten wachten. Dit is meestal na 5 – 10 dagen klaar.
Thuisgebruik van producten is belangrijk om de huid te ondersteunen

Deze symptomen zijn normaal, aangezien de huid een vernieuwingsproces ondergaat. Deze bijwerkingen zullen snel verdwijnen wanneer de juiste nazorg wordt gehanteerd. Deze nazorg begint bij het zorgvuldige nazorg advies dat je zult ontvangen na de behandeling.

Nazorg instructies

Hoeveel behandelingen er gemiddeld nodig zijn om het gewenste resultaat te bereiken is mede afhankelijk van de huidconditie, het soort huidproblemen en de mate waarin nazorg instructies worden opgevolgd. Idealiter wordt een kuur gevolgd van 3 tot 6 behandelingen en gedurende een periode van 3 tot 12 weken, aangevuld met 2 onderhoudsbehandelingen per jaar.

Klik hier voor de Biosurface Peel nazorg instructies

Mag ik de BioSurface peeling ondergaan?

Aan de hand van een Face Mapping huidanalyse zal bepaalt worden of jouw huidconditie geschikt is voor de BioSurface Peel. Voorwaarde: voorafgaand heb je minimaal 1 a 2 behandelingen ondergaan van de 1 (special) skin treatment. Dit om je huid voor te bereiden op de krachtige BioSurface peeling behandeling en om zeker te weten dat je goed reageert op de Biosurface Peel.

Over het algemeen is de peeling het meest effectief in te zetten bij het behandelen van de volgende huidcondities:

  • Ruwe huid
  • Tekenen van zonschade
  • Fijne lijntjes en rimpels
  • Onzuiverheden
  • Verstoppingen
  • (Hyper)pigmentatie

Vraag en antwoord

  • Als ik het resultaat van de peeling wil behouden, hoeveel behandelingen heb ik dan nodig?

Voor een maximaal effect wordt een kuur van 3 tot 6 behandelingen geadviseerd. Het aantal behandelingen hangt mede af van de huidconditie en eventuele huidproblemen. Om het gewenste resultaat te behalen kunnen er eventueel meerdere kuren gedaan worden.

  • Wat moet ik doen ter voorbereiding op de BioSurface Peel?

Als uit het intake gesprek blijkt dat je in aanmerking komt voor de BioSurface Peel, dan zal ik een advies samenstellen afgestemd op jouw huidconditie. Als algemene regel geldt dat er gestopt dient te worden met huidverdunnende medicijnen en/of producten (zoals Retin-A en Renova) tenminste 48 uur voorafgaand aan de behandeling en gedurende het gehele behandelproces.

Contra indicaties:

* roaccutane gebruikt in de afgelopen 6 maanden

* professionele exfoliatie ondergaan of huidverdunnende medicatie gebruikt op basis van vitamine A in de afgelopen 48 uur

* geharst in het gezicht in de afgelopen 72 uur

* injectables procedure ondergaan in de afgelopen week. Biosurface peel mag plaats vinden 5 dagen na de procedure

* cosmetisch of huidverdunnende huidprocedure ondergaan zoals laser, lichttherapie, chemische peeling of microdermabrasie in de afgelopen 2 weken

* zwanger of borstvoeding

* allergie voor de ingrediënten van de biosurface peel

* extreem gevoelige of geïrriteerde huid met een verstoorde huidbarriere

* zonverbranding in de afgelopen 48 uur

* besmettelijke huidziekte of infectie zoals een koortslip

* open wond

Prijs biosurface peel:  €80.

Afspraken dienen 24 uur van tevoren te worden geannuleerd of verzet, anders ben ik helaas genoodzaakt om 50% van de kosten in rekening te brengen.